Nyheter för AE Endurance Riding

Nyheter för AE Endurance Riding

Hollywood & Lovisedalsritten

Nyheter 2012Posted by aeenduranceriding Wed, April 29, 2015 15:42:32


Jag måste ju förstås berätta lite om resan till Los Angeles!! Som jag skrev i förra inlägget så blev det en oplanerad resa till LA över påsken och det var inte mig emot alls… Som vanligt fick jag problem på flygresan dit med försenade avgångar. Det börjar ju mer bli en regel än ett undantag när jag ska ut och resa, men aja allt löser sig till slut. Jag fastnade en natt i London vilket gjorde att jag missade första dagen i LA.

Taxiiiiii please I´m late....
Walk of fame


Jag kom fram till hotellet 1,5 timme(!!) innan vi skulle vara klara för avfärd mot Dolby Theatre och Hollywood. Det var såklart lite tungt, ni vet duscha, sminka sig, locka håret, på med klänning, åhh shit vilka smycken blir bäst av de alternativen som jag tagit med. Nja ni förstår läget.. ;) Men det gick bra, just in time!

På väg in tillsammans med duktiga ryttarinnor :)

Denna kväll skulle vi alltså på prisutdelningen under HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Darley Awards.
Klassisk amerikansk underhållning :D


Jag var nominerad till kategorin ”Världens bästa kvinnliga distansryttare 2014”, hade inte hunnit fundera speciellt mycket över detta eftersom jag var i Paris och tävlade helgen innan. Men såhär i efterhand så känns det ändå rätt coolt, för eller senare så får man oftast betalt för hårt arbete.Vi var nio stycken på plats av de nominerade som fick medverka vid prisutdelningen. Men såklart fanns där en överlägsen förhandsfavorit. Marijke Visser som under 2014 vann en silvermedalj på VM.

Marijke tillsammans med sin tolk och prisutdelaren som jag inte minns vad han hette. Han var tydligen Mr Oscarsgalan och jättekänd...

Vi hade en trevlig kväll och en lååååång prisutdelningsceremoni med en del uppträdanden såklart. Kvällen blev sen i LA och jag hade nog varit vaken i över ett dygn vid den tiden, så sängen på mitt härliga hotellrum i Beverly Hills var rätt efterlängtad.

åhh shit var va nu mitt rum???
Äntligen!!!! Just for me :D
Hotellet


Jag träffade lite trevliga tjejer där så dagen efter hade vi bestämt att vi skulle åka till den omtalade stranden Santa Monica, skönt med lite avkoppling.Om jag bara visste här hur brännan skulle kännas dagen efter :P


Efter en dag på stranden och lite strosande vad det återigen dags att förbereda sig lite inför kvällens galamiddag på Beverly Wilshire. Även denna kväll var en mycket trevlig tillställning och allt var såklart förstklassigt. Kan inte beskriva det här tror jag men tänk er en riktig ”Once in a lifetime” upplevelse.Modevisning
Kvällens klänning från ByMalina
Massor av snygga bilar
Sista morgonen, sista frukosten... Jag hade kunnat stanna längre!


Dagen efter det var det dags att börja resa hem igen, det blev en riktig snabbvisit. De andra tjejerna skulle åka på förmiddagen och jag lite senare, så jag tänkte att jag skulle gå och ta en titt på Rodeo Drive, ni vet shoppinggatan. Det var ändå bara två kvarter från mitt hotell.

Är huvudet dumt får kroppen lida... Kunde inte gå ut pga solbrännan så det blev detta istället för en runda på Rodeo Drive.


Men jag hade bränt mig ganska illa på stranden dagen innan så jag stannade inne och bad istället taxichauffören att köra den gatan så att jag i alla fall fick se den från bilen. Det är väl ett måste när man är i Beverly Hills ändå. :)

En helt fantastisk lyxweekend i LA helt enkelt. Nu är det bara att leverera resultat, för en påskweekend i LA nästa år är inte direkt något man tackar nej till. Bara att kämpa på helt enkelt.


Alltså om man tar med sånt här så har man en given plats i teamet i framtiden!!
Briserosten... Say no more ett internt skämt så det är kanske inte så många som förstår... Eller Petra??

Så till Lovisedalsritten som fick bli min säsongspremiär på svensk mark. Det var dags för Precious allra första tävling eller ja såklart Clear Round. Jag hade lite blandade känslor inför denna start. Precious är ett sto med många viljor och ibland är hon världens snällaste, men en annan gång kan hon bara explodera.

Hej, jag heter Precious och är världens sötaste tjej!

På morgonen så gick hon bara rätt på släpet utan att fundera och vi rullade iväg mot Stockholm med ett härligt gäng i bilen. Jag hade med mig Emma som var erfaren sedan tidigare, sedan två medryttare som var med för första gången, Agneta och Ida gjorde ett strålande jobb!

Agneta, Emma, Precious och Ida

Hela dagen gick bara hur bra som helst och Precious sprang rakt in i mitt hjärta. Vilken fantastiskt cool häst!! Gör jobbet som om hon inte gjort något annat och sedan är det en riktig racerhäst med ett extremt tävlingspsyke redan idag. Jag är bara jättenöjd!

Jag gör ju halvklassikern... Har inte tid med sådan träning just nu men var ändå tvungen att testa en racercykel och fasta trampor osv. Jag och Helena gav oss iväg i regn och blåst, körde 89km och nja jag ramlade bara en gång. Det blir nog ett träningspass till innan HalvVättern, det behöver jag verkligen.
Om man har mycket att göra och testar annan träning så kan det bli svårt att hinna med allt. Men att fuska med ett träningspass gör att man inte uppnår sina mål. Så efter 89km cykling var det bara att bita ihop och ut med de sista hästarna. Jag var rätt trött när kl närmade sig 23.... Hästarna var däremot pigga :)

Framöver har det blivit ganska mycket tävlingar inplanerade… Jag har haft min plan för mina hästar klar sedan i höstas så det är inga konstigheter. Men som några kanske sett tidigare så har jag ett samarbete och rider även för ett team i Italien.

Här ser ni två riktiga superhästar! Resten får framtiden utvisa ;)


Så första resan för året är nu redan planerad! J J Mycket kommer att hända tillsammans med en stenhård uppladdning till SM som går den 16 maj. Med andra ord jag ska försöka uppdatera här men jag är bättre på att träna hästar än att sitta vid datorn, så jag kommer att göra mitt bästa helt enkelt. Men en sak i taget, först hoppas jag på en givande dag på Arlanda imorgon.

Här kommer några länkar från media kring tävlingen i Paris och Hollywood:

http://www.aeenduranceriding.se/Annelie-skrallvann-i-Fontai.html

http://www.aeenduranceriding.se/Eriksson-kan-vinna-fint-pri.html

Nu vill jag önska er en trevlig Valborg och en skön helg! Over and out


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.