Nyheter för AE Endurance Riding

Nyheter för AE Endurance Riding

Nordiskt Baltiskt Mästerskap

Nyheter 2012Posted by aeenduranceriding Wed, July 08, 2015 15:22:01


Ja det är väl lika bra att jag skriver om detta nu då, så att jag kan lämna det bakom mig helt och hållet…

Jag hade ju tre hästar att förbereda inför NBM vilket såklart var jättekul. Jag hade en träningshäst här sista månaden inför tävlingen, som sedan reds av sin ägare med gott resultat på NBM. Sedan hade jag även min tävlingshäst King Peak och en till häst, Barett som Caroline Pont skulle få rida. Jättekul att låta henne rida Barren då det var hennes första stora mästerskap och dessutom på hennes hemmaplan. Hon är en mycket duktig ryttare och jag vet att hon följer den plan hon får till 100% vilket känns tryggt.

Uppvärmning och ett sista snack inför loppet.

Jag, Petra och Ida körde ner till Värmland på torsdagen för att gott och väl hinna med alla förberedelser och lite lätt träning.

Alltså en powernap är viktigt! :)

Vi red ett pass tillsammans på eftermiddagen innan vi åkte över till tävlingsplatsen. Det gäller ju att få tag på så bra serviceplatser som möjligt och ryktet sa att Norge redan var på plats…

På fredagen anslöt resten av teamet innan det blev dags för förbesiktning, laguttagning och de sista förberedelserna.

Som sagt efter förbesiktningen var det dags för laguttagning. Alla var ju med och tävlade individuellt men fyra ekipage blir även uttagna till att rida i ett lag för Sverige. Jag blev jätteglad då både jag med King Peak och Barett med Carro fick representera Svenska laget. Att ha med två hästar i laget känns stort! Efter det blev det blev det middag och en sista genomgång med de två teamen som vi hade till start.

Planering och genomgång av teamen.

Dags att sitta upp och göra sista värmningen inför start.
Start :)

Tidig morgon med uppvärmning innan start 06, dags för 120km! Mitt lopp rullade på fint och enkelt de tre första sträckorna. Carro och Barren fick tyvärr stopp efter sträcka två pga en muskelsträckning.

READY SET.....
GOOOO

Ut på sista etappen hade jag ca två minuter upp till ledande Olaug från Norge och nio minuter ner till Sara som låg på tredje plats. Ganska snabbt var jag ikapp Olaug och vi red tillsammans fram till första servicestoppet. Då Kingen är snabb att dricka testar jag att göra ett ryck för att fortsätta i ensam ledning. Det höll inte ens i 1 km då jag rider fel vid en bandelning. Olaug rider efter mig in på fel sträcka och eftersom jag ser att rycket fungerade så var det mitt fokus. Olaug vänder dock i tid när hon inser att det är fel. Jag rider alltså totalt 8 km fel och det är väldigt mycket på en 20km sträcka i ett högt tempo. Kingen gör sista sträckan på 28km/h men fram till sista servicestoppet går han ca 25km på över 30km/h. Jag stannade där och lät honom dricka ordentligt, det fanns ingen anledning att jaga om ett eventuellt silver då guldet ändå var utom räckhåll. Jag har nog aldrig varit så besviken på mig själv någonsin tidigare! Visst, folk säger att många idrottare har gjort liknande fel på viktiga tävlingar, men det hjälper faktiskt inte mig i min besvikelse. Jag har laddat, tränat och förberett allt inför detta mästerskap på hemmaplan. Då vill man självklart ha resultatet med sig hem och inte faila på detta vis. Men det är bara att gratulera Olaug till guldet, bra jobbat! Jag är ju egentligen inte besviken över placeringen, även om jag såklart hade velat vinna. Jag är bara besviken på mitt eget misstag!

Lugnet före stormen...

Så, nu är det historia för längesen. Det jag tar med mig är Kingens prestation, han har mycket träning i kroppen och det bevisade han verkligen. Han hade dessutom en dålig dag, så det han visade var långt ifrån hans högsta nivå. Jag har givetvis analyserat varför han hade en dålig dag där och då så jag vet hur jag ska förbereda honom inför nästa start. Resultatet slutade alltså med GULD till Svenska laget där både jag och Carro ingick. Individuellt blev det då ett BRONS för mig och Kingen, inte fy skam egentligen.

GULDlaget fr v: Camilla Kvarnström - Sokrates, Sara Henriksson - Elopolda, Annelie Eriksson - King Peak, Caroline Pont - Barett
Teamet <3

I helgen som var avslutade jag min halvklassiker genom att simma Vansbrosimmet. Det var tungt då jag ju är lite rädd för vatten och inte har simmat sedan Barcelona 2012, då jag tog något enstaka simtag. Men ja, det är väl bara att göra det liksom, så det löste sig. Jag hade en jättebra våtdräkt från min nya samarbetespartner 2xU vilket var skönt. Tack till Linda och Anna för roliga utmaningar!!

Simmat och klart! :)

Träning

Därefter var det dags att styra mot Värmland igen för ett träningsläger med landslaget. Eftersom jag har två hästar kvalade till EM i höst så var jag där med både King Peak och Shajfaklaan. Jag hade min duktiga medryttare Emma med mig som då fick rida en av hästarna. Nu har vi fått lite information om förutsättningarna inför årets EM, så då är det bara att vänta på beskedet om vilka som blir uttagna och får rida i Slovakien. Hoppas, hoppas! J

Här är lite media från senaste tiden:

http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Distansritt/2015/6/Fem-nationer-i-kamp-om-guldet/

http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Distansritt/2015/6/Svenska-lagguld-i-distansritt/

http://www.dt.se/sport/ridsport/annelie-eriksson-tog-tva-medaljer-i-nm

http://www.dt.se/sport/ridsport/nu-ar-annelie-riktigt-het-inom-distansen

Imorgon bitti åker jag till Milano för lite tävlingar i helgen. Berättar om det när jag kommer hem.

Länk till en film från förra tävlingen i Castiglione de Lago:

https://www.youtube.com/watch?v=TgEXnhnl0tY

Ha en skön vecka!