Nyheter för AE Endurance Riding

Nyheter för AE Endurance Riding

SM Glimåkra

Nyheter 2012Posted by aeenduranceriding Sat, May 23, 2015 16:22:40

SM GULD SM GULD SM GULD


Shajen hälsar från sina nya vänner :)


Nejdå, skojade bara. Eller det är klart, lite glada är vi… Nej vi är faktiskt jätteglada, bara det att jag inte tänker så mycket på det. Fast nu när jag ska skriva om det så tänker jag såklart rätt mycket på det hela och det är såklart jättekul att träffa folk från bygden som vill prata om det! Varför jag inte tänker på de olika tävlingarna så mycket, är för att jag alltid har större mål längre fram. Jag analyserar alltid varje tävling, vad var vi grymt bra på och vad ska vi göra bättre nästa gång, efter det går jag vidare. Man kanske tänker att efter resultaten som har varit och med den segermarginalen som blev, så ska det väl inte vara så svårt att vinna. Men rider man 160km i den hastigheten så spelar det ingen roll om man vinner med 2 minuter eller 52 minuter, det är ändå jättesvårt att göra ett perfekt lopp. Ju längre man rider och desto högre hastighet man har, desto mindre blir marginalerna och allt blir bara svårare och svårare. Det kanske faktiskt är just det som driver mig till att söka utvecklingsdelar hela tiden.

Var det kanske just här vi la upp loppet, nja...


Uppvärmning


Vi tar det väl från början… På onsdag morgon styrde jag och Ida mot Skåne med Shajen. Eftersom jag var rätt sliten då jag kört lite hårt så var det mycket bra att vara på plats så pass tidigt. Det fanns gott om tid för återhämtning för både mig och Shajen. Vi hade dessutom lite andra ärenden att uträtta när vi ändå var på plats, så gott om tid är jag ju inte direkt van vid men jag uppskattar det verkligen.

Fotografering till Kristianstadsbladet

Även här :)

Detta är Shajen med hans egna stil...

Förbesiktigad och klar

75,2 kg perfekt


Lite ridning och väldigt många långa promenader med Shajen stod på schemat. Vi passade på att kolla tävlingsområdet lite och förbereda det vi kunde. På torsdag kväll anlände resten av teamet vilket såklart var jättekul. Då hade vi hela fredagen på oss att ställa iordning allting, vilket gjorde att även fredagen blev väldigt lugn och skön. Förbesiktning och bangenomgång, sedan är det bara att ladda för start kl 05.00 lördag morgon.

Planering för groombilarna


LangningHalva teamet var på plats lite tidigare då Ida skulle börja värma Shajen lite smått 03.30. Jag sov så länge jag kunde innan själva ridvärmningen skulle göras. Starten var ganska lugn och vi gick ut först. Efter några kilometer så lämnade vi över och låg lite längre bak. Tempot passade inte oss perfekt så vi ville gärna hålla oss så nära vår plan som möjligt. Väl i grindarna pulsade Shajen in snabbast så på papperet var vi först från start till mål. Det tre första etapperna avvaktade vi lite, på fjärde var det dags att börja dra lite för att bibehålla tempot. Shajen har ju fantastiskt fina papper hela dagen så hans form går det verkligen inte att klaga på.

Tror att detta är Shajens sätt att säga, ni är alldeles för långsamma vi går nu så det blir klart någon gång...Planen inför femte etappen var ganska självskriven för att få det utgångsläge jag ville ha på sista sträckan. Jag måste verkligen säga att jag är så otroligt lycklig över mitt fantastiska team. Alla vet liksom vad de har för uppgift och det är aldrig något strul på tävlingsdagarna. Vi behöver knappt prata med varandra för alla vet ändå hur allt ska vara. Jag och pappa har ju gjort så många tävlingar ihop så vi visste såklart hur vi skulle göra nu. Sedan tänkte jag lite på vad Marcello alltid brukar säga när det är läge, ”Now we are playing” och det var väl dags för det.


Sista etappen

När man har 1 mil kvar till SM Guldet är det ganska kul :)Ut på femte etappen så höjde vi tempot till 19,4 km/h och när Shajen pulsar in på 54 efter 1 min och 27 sek så finns det egentligen inget mer att säga. Det är bara att låta honom sträcka ut och genomföra sista sträckan på 19,6 km/h. Efter bara 5 minuter var han slutbesiktigad och SM Guldet var då säkrat. J På prisutdelningen fick han även veterinärernas pris Best Condition, det är alltid väldigt kul att få den utmärkelsen!
En fantastisk häst


Kramkalas

Ida promenerar med en nöjd häst


Shajfaklaan är den där hästen som jag köpte på chans. En ganska sur häst som inte gillade att springa. Jag red honom en 80km åt hans tidigare ägare och jag har verkligen aldrig drivit och försökt att motivera en häst så mycket som honom på den ritten, fast han hade sällskap. Varför köpte jag till slut denna häst…. Jag gillar speciella individer och såg hans hjärt- och lungkapacitet. Jag är evigt tacksam att jag fick köpa honom till slut. Idag är han den hästen som alltid gör jobbet och blir sur när han inte får träna ordentligt. Att träna en häst handlar om så mycket mer än bara den fysiska aspekten. Det är han garanterat mitt bevis på!

Jättesöta tjejer som ville ha autograf på mobilskalen :)


Skriver autograf i tältet :)


Där satt den :)

Mitt grymma team!! <3 Ida, Jerker, Pappa, Anna och Marie, ni är bäst!!!
Reportage i Kristianstadsbladet innan tävlingen
Reportage i Kristianstadsbladet efter tävlingen

Vad händer nu då… Jo det är fullt upp med en massa träning! Shajen är fantastiskt fin och gick tillbaka i träning redan i måndags, det är full uppladdning inför NBM (Nordiskt Baltiskt Mästerskap). Jag kommer att ha två hästar till start, vilket är jättekul. Jag kommer även att göra sista träningen och formtoppningen på en häst till inför NBM, den kommer i helgen. En av mina träningshästar är såld och reser på tisdag så han blev besiktigad igår. Alltid när jag tar ut veterinär Björn så bokar jag något men det blir alltid dubbla tiden med jobb. Jag har alltid någon häst som jag vill ha hans bedömning på. Idag fick jag höra: Ge dig nu han har aldrig varit i en finare form. Men ni vet man vill ju gärna dubbelkolla till 100% och förebygga så att man kan justera och slippa stanna upp i träningen.


Nej nu hinner jag inte skriva mer. Jag ska ut och cykla en sväng med en grymt stark tjej, så jag hoppas att jag överlever. Det är andra gången jag cyklar racer nu och jag funderar ofta på om jag över huvud taget tänkte, när jag gav mig in i halvklassikern. Förmodligen inte!!!

Nu var det så att när jag skulle fixa detta i morse så krånglade datorn. Det finns få saker som retar mig så mycket som teknik. Att lägga en massa tid på en dator och sedan inte ens få klart det man vill. Usch! Nu har jag däremot hunnit med både cyklingen och ridning. Att cykla 55km idag var typ lika jobbigt som 90km för några veckor sedan. Jag är väl inte så rädd för att det ska bli några problem med att klara distansen. Jag är mest irriterad över att jag är alldeles för långsam. De där blompinnarna till ben jag har, saknar helt enkelt för mycket muskler. Man får visst inget gratis inom humanidrotten heller...

Det här med selfies och sånt... Jag har aldrig övat på de ja.. Kanske borde börja med sånt så jag vet hur jag ska se ut.Ser man ut såhär kan ju folk tro att man går runt och är sur... ;)


Vad som är på G här kanske jag berättar om någon gång, vi får se...Ha en fortsatt skön helg!!!