Nyheter för AE Endurance Riding

Nyheter för AE Endurance Riding

Ryttargalan, media och lite highlights från året

Nyheter 2012Posted by aeenduranceriding Thu, December 18, 2014 16:17:17
Här kommer lite bilder från Ryttargalan och sedan har jag valt ut två bilder från varje tävling i år som mina highlights. Kanske någon bonusbild också...

Det blev ett långt dygn när det var dags för ryttargalan men det var det värt, för att vi hade verkligen superroligt! :)

Dagen började i frisörstolen några timmar, det är så skönt att sätta sig där och sedan bara reser man på sig och är klar. Vardagslyx! :D Jag är lyckligt lottad då en av mina bästa vänner är frisör och makeup artist hos Anne & Co i Borlänge, behöver aldrig fundera på hur jag vill ha det för det vet alltid Marie.

Efter det svängde jag förbi Bilmetro och hämtade min nya bil.

Jag känner mig helt klart "utomordentligt nöjd"!!

Med mig på galan hade jag stallets dressyrryttare Helene Bennmarker

Då var vi på plats, lite mingel innan alla tog plats på Berns i Stockholm

Jessica Almenäs räknar på mina träningstimmar.....

Vi redde ut logistiken till slut ;)

Alla Championatsvinnare / Årets ryttare/kusk i respektive gren:
Hoppning: Henrik von Eckermann, Dressyr: Patrik Kittel, Fälttävlan: Anna Nilsson, Distansritt: Annelie Eriksson, Körning: Karin Söderqvist
Fotograf: Roland Thunholm


Ännu ett proffsfoto från Roland Thunholm, här på röda mattan

Sen blev det party!!! :)

När Berns stängde gick vi vidare en sväng till Riche, här med ryttaren (Märit Olofsson Nääs) till morgondagens häst i dressyr Strolchi.

Lite länkar från senaste tidens media:
Detta är från DT efter Ryttargalan
http://www.dt.se/sport/ridsport/bjursasryttare-prisades-pa-berns

Sedan har jag blivit utnämnd till månadens profil i "Falun Borlänge regionen".
http://www.fbregionen.se/2014/annelie-eriksson__5550

Nu till årets tävlingar, här är mina highlights från det gångna året. :)

Känslan i den här bilden är helt oslagbar för mig. Detta är min comeback efter skadan, den sker alldeles för tidigt men jag kan inte hålla tillbaka. Att vinna denna tävling är som en seger för hela mitt liv, även om det är en mindre ganska obetydlig tävling rent resultatmässigt. Större seger finns inte för mig hittills!

Sjukt skön känsla! Att kämpa har fått en helt annan betydelse för mig, jag har insett att man klarar nästan vad man vill, bara man VILL det tillräckligt mycket! Jag hade såklart ett helt grymt bra team här!

Här rider min duktiga ryttare Emma sin andra CR på Barett, som verkligen inte tyckte att det var ok att springa så sakta..

Det gick hur bra som helst och så här glada var dom efter mål!

Här har vi Hanna som genomförde sin första internationella ritt på Shajfaklaan.

Och riktigt bra gick det, dom kom 2:a och vann veterinärens pris Best Condition!!!


Eftersom jag inte är i form för att tävla egentligen och spar mig till SM så fortsätter mina fantastiska ryttare i teamet att tävla. Här rider Caroline Pont, Deres och Hanna Martinsson, King of Pirates på en 80km i Torsåker.

Carro och Deres slutade 3:a och Hanna med Piraten fick tyvärr bryta.

Det är SM och jag sitter i sadeln på riktigt igen. Vi fick tyvärr bryta loppet, men mer tur i livet har jag nog inte haft. Hade jag åkt hem med ett bra resultat från SM hade jag aldrig låtit rehabiliteringen tagit den tid den behövde. Det har varit mycket tjat om min skada nu, men det är de jag har krigat mot hela året även om det inte synts på utsidan. Feber och migrän efter varje tävling i ca 1 vecka. Det fina med det hela är att jag lärt känna min kropp väldigt väl och utvecklat många strategier om hur jag ska ta mig fram energisnålt. Jag är faktiskt otroligt nöjd med resultaten detta år, men inte så nöjd att jag inte tänker på ännu mer utveckling... ;)

Det var nog kanske den roligaste tävlingen trots allt... Jag älskar mitt team, ni är bara bäst!!! <3
Dags för A9 ritten och Riksmästerskapen i medeldistans 90km på 18 åriga hingsten Barett.

Vi slutade på en 2:a plats med en hastighet av 20,5km/h. Tack till superteamet och även Sigge fick vara med denna gång. :)
Nordiskt Baltiskt Mästerskap i Norge där jag skrällde med min Shajfaklaan till ett individuellt Brons och ett Silver med laget.


På pallen: Silver till Olaug Espeli Carstensen (Norge), Guld till Vidar Ydstebo (Norge), och Brons till mig! :)
Lina och Emma solar i Halmstad tillsammans med Deres

Ännu en seger, här med Deres på hans första internationella start, han vann även veterinärens pris Best Condition

Seger i H.H. Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Cup 80km i San Martino, Italien! Jag fick här rida det fantastiska stoet Penelope del Ma för Freedom Endurance Team

Bilden talar för sig själv, högst upp på pallen bland ryttarna från Förenade Arabemiraten stor skräll!! Men otroligt coolt, jag hoppas att jag får uppleva det snart igen.

Mitt härliga team i Tyskland där jag debuterade Shajfaklaan på 160km och vi slutade 6:a.
Fokus och teamwork!
Dags för Kingens kvalförsök till EM 2015 i Litauen
Det blev fantastiska resultat även här... Caroline Pont red Deres på hans första 120km och dom slutade 6:a. Jag red King Peak och... vi klarade kvalet till EM nästa år, vi vann 160km och Kingen fick veterinärens pris Best Condition!!! No words!

För att inte tala om min säsongsavslutning i Pisa, Italien. Jag red återigen för Freedom Endurance Team och den här gången stoet Etruria på deras unghästfinal för 6 åringar. Vi kom 2:a i klassen men vann hela unghästfinalen.

Sjukt svår ritt, men där satt den liksom!!

Här kommer bonusbilder :)

Fotograferingar är nästan för roliga tycker Kingen... Eller så är det bara så att man får springa för lite och för sakta.
WORD!

Här är mitt 4 åriga sto Precious som jag tror riktigt mycket på, vårt mål nästa år är unghästfinalen för 5 åringar!

Det var mitt år i bilder från alla tävlingar. 2013 var det värsta året i hela mitt liv på grund av flera olika anledningar. Jag har ganska mycket minnesluckor från det genom min ridolycka tack och lov. Men jag kommer ändå aldrig att glömma året, jag fick i slutet ett löfte om att 2014 skulle verkligen bli ett bättre år och det blev det. Jag har verkligen slitit som ett djur för att komma tillbaka, genomföra alla träningstimmar och tävlingar. Men jag har fått betalt på så många olika sätt! Jag är enormt tacksam till alla runt omkring mig som stöttat på olika vis. Utan ett grymt team blir man ingen vinnare, finner inga ord över vad jag känner för mitt team mer än enorm tacksamhet!
Nu kommer jag att ta några dagar ledigt över jul i Norrland, det ska bli riktigt skönt. Men jag kommer att passa på att grubbla riktigt mycket över kommande års träningsupplägg, jag ska se över årets och justera inför kommande säsong. Det är liksom sånt jag älskar, utveckling. Det lågintensiva träningsblocket är snart slut och jag längtar verkligen efter hårdträning, vilket även mina pigga hästar gör. Det blir en tidig säsongsstart vilket ska bli riktigt kul, jag återkommer med planer i januari.

Nu avslutar jag 2014 med ett leende på läpparna och laddar inför 2015. Hoppas ni också gör det, kom igen nu kör vi! :D

God Jul & Gott Nytt År
önskar jag er tillsammans med mitt team i AE Endurance Riding