Nyheter för AE Endurance Riding

Nyheter för AE Endurance Riding

Italien och nytt samarbete

Nyheter 2012Posted by aeenduranceriding Thu, August 14, 2014 11:05:59

Undra när man får stå på en sådan prispall nästa gång...?? Dessutom överst(!) tillsammans med dessa höjdarryttare. Jag tror att ju hårdare man jobbar desto närmare blir det!

Ibland kan jag vara lite seg att inse hur stort vissa saker är. Den här tävlingen var betydligt större än vad jag hade förväntat mig. Det var H.H Sheikh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan Endurance Cup och då tävlingar både lördag och söndag. Stallet jag red för hade hästar till start båda dagarna men det största hoppet var ändå Penelope del Ma som jag skulle rida på söndagen.

Vi tar det från början…

Vacker flygning!

Resan dit strulade lite kan man väl säga. Till att börja med hade jag haft ganska mycket med tävlingar och annat så min huvudvärk var för tung för att kunna köra bil. Ibland händer det fortfarande, att huvudvärken blir så tung att jag får lite svårt att fokusera och då är bilkörning ingen bra ide, även om jag är utav ”bita ihop” typen. Pappa var som vanligt snäll och ställde upp med att köra ner mig till Arlanda. Jag kom dit i sådär lagom tid en stund innan utsatt boarding. Det är ändå så mycket väntan på resande fot så det är ju onödigt att vara på plats längre än nödvändigt. Men nja ganska snabbt fick jag höra att mitt plan var försenat, suck… Jag skulle mellanlanda i Berlin för byte till Verona. Men aja när jag landade i Berlin så hade redan planet till Verona lyft. Lång väntan i Berlin innan det till slut blev bestämt att jag skulle bli kvar där över natten. Okej, ett schyst hotell i Berlin och resa morgonen efter, fine. Dessutom dök min kusin upp på samma flygplats bara timmen efter mig, så det blev roligt. Lite jobbigt var det dock att de tappat bort min väska och inte kunde se var den befann sig, alla mina tävlingskläder var trots allt i den väskan…. Morgonen efter när jag skulle checka ut från hotellet så försökte de lura i mig att mitt plan var inställt och att jag skulle stanna ett dygn till. I just detta andetag fick jag precis nog, jag skulle ju dit och tävla. Jag ringde flygbolaget och mitt plan gick som planerat, hotellet hade bara trott att jag skulle till Istanbul. Ja, ja det mesta löser sig ju alltid. Sedan blev det en intressant resa till Verona via Zürich… Ibland hamnar man på ställen av en ren slump och det kan ge så mycket. Det gäller bara att se möjligheterna istället för svårigheterna. En lång resa slutade sen på planerad ort, Verona. Men, utan bagage. Shit happens, det blev en liten shoppingrunda till det nödvändigaste.

Startområdet
Några ur Freedom Endurance Team

Så kul att äntligen vara tillbaka i Italien och träffa alla, det var några år sedan jag var på plats. Teamet Freedom Endurance Team blir bara större och större med fler hästar och ryttare, vilket såklart är väldigt roligt och inspirerande. På lördagen var det tre som startade i Ladys race 120km så då var det bara att hoppa in i servicebilen, riktigt kul. Jag rider ju nästan alltid men det är riktigt kul att vara med i serviceteamet också.

Penelope del Ma

Söndag och dags för mitt race. På grund av rejäla åskoväder och mycket regn så blev det ingen provridning för mig på lördagen utan jag fick bekanta mig med stoet i boxen. Vid första titten kände jag direkt att det här blir bra. Hon drog liksom öronen bakåt så fort jag kom i närheten och smälte sedan efter en stund. Jag gillar verkligen den typen, för det betyder att de har ett starkt psyke. Får man ett sådant sto på sin sida så ger hon verkligen mer än 100%. Sedan till hennes byggnad, det var en arab med kropp som ett engelskt fullblod men med starka ben som en arab. Jag tror modellen är svårslagen.

Jag hoppade upp 15 min innan start, resten av uppvärmningen hade mitt team redan fixat. Men jag kände mig inte så orolig för det då jag hade ett bra team. Jag har tävlat en hel del tillsammans med Marcello både på mina och hans hästar tidigare. Han är en överlägsen veterinär och vi samarbetar ganska bra, han sköter hästen och jag ridningen liksom. Planen för tävlingen var 20km/h på första sträckan, 23km/h på andra och JALLA på sista. Det är ett högt tempo på en kort distans som 83km. Europaelitens och Arabemiratens ryttare var på plats vilket gjorde det väldigt svårt men också såklart inspirerande. Att tävla mot dem på 160km är såklart jättesvårt men på 83km var det minst lika svårt. Det blir lite av en sprint och det gäller verkligen att lägga upp loppet bra, annars är man borta direkt.

Tävlingsområdet blev mindre trevligt efter allt oväder...

Vi hade ett bra flow på första etappen, bara någon minut upp till täten och grabbarna från emiraten. Jag var ikapp efter några kilometer ut på andra etappen och vi hängde ihop till nästa vet stopp. Där gjorde Marcello ett bra jobb och fick in Penelope snabbt så vi var först ut på sista etappen. Dock hade vi kanske bara 30 sek tillgodo på tvåan.

På väg ut mot startfållan inför sista etappen.

Stämningen i startfållan är speciell, ingen hade räknat med att en tjej från Sverige av alla länder skulle vara först ut. Stallen och teamen från Arabemiraten är stora, det är mycket folk som är med och jobbar. Deras blickar går fram och tillbaka mellan varandra och inte ens deras stora svarta solbrillor kan dölja en viss osäkerhet, men även grym kaxighet. Jag kan inte säga annat än att jag älskar situationen!!! Jag känner mig iskall och bara grymt fokuserad, in i min bubbla liksom. Jag taggar igång min häst lite och när starten går så fullständigt flyger jag iväg, den enorma farten och styrkan som finns i hästen under mig är svår att faktiskt beskriva. När man är först så har man en fyrhjuling som föråkare och vi hade verkligen roligt ihop under detta race. Han visade vägen så jag kunde lägga allt fokus på ridningen, det var en tekniskt svår sista sträcka med väldigt mycket svängar. Låter kanske simpelt att svänga en häst men i en hög hastighet blir det lite annorlunda, även tyngdlagen kommer ju in.Foto: Sportendurance - EVO

Vid målet väntade teamen, kanske med hjärtat i halsgropen. Det snick snackades lite och de sa till Marcello att det kommer att bli en hård fight med ett upplopp. Någon minut senare kunde Marcello lite kaxigt säga oooops hon kommer visst ensam. Jag hade då 20sek tillgodo på tvåan Al Kitbi Salem Hamad Saed Malhoof, inte mycket på en distansritt men ändå tillräckligt! ;)


Efter en snabb slutbesiktning var det klart jag och den fina hästen Penelope del Ma hade vunnit den stora sponsortävlingen. Italienarna var helt galna då det var historiskt att jag var den andra europé som slagit mig in på pallen bland Arabemiraten på alla år. Dessutom vann jag och fick stå högst upp(!) Speciell känsla som jag kommer att njuta riktigt länge av.

Pressen från Dubai var lite chockade över resultatet... Hur kändes det att rida tillsammans med UAE? -Jo det var rätt kul, jag kände att jag hade en bra häst. Det är helt enormt att du vinner från europa, har det hänt förut? Är det här din största seger? -Ja, det var roligt. Jag har inte koll på tidigare resultat. Det är de kanske, jag har inte tänkt så mycket på det ännu. Men jag är väldigt lycklig för denna seger.

Jag tar det hela med ro, jag fokuserar liksom mest på nästa tävling och högre mål.Men ibland kanske man ska passa på att njuta lite mer just där och då. Nu när jag har några tävlingsfria helger så ska jag faktiskt passa på att njuta lite av de senaste veckornas tävlingar.

Efter tävlingen spenderade jag några dagar i Toscana där de har sin anläggning för lite semester och ridning. Allt var riktigt härligt förutom vädret som inte var med oss denna gång, men vad gör väl det.

Det har varit en intensiv tävlingsperiod där jag precis kommit hem från Tyskland, skriver mer om det i kommande inlägg. Det har också varit mycket media den senaste tiden, både tidningar och SVT sporten har varit här. Jag bifogar lite länkar här nedan.

SVT:
http://www.svtplay.se/klipp/2234227/annelie-eriksson-tillbaka-i-sadeln

Press Italien:
http://www.italiaendurancefestival.com/en/dettaglio_articolo/146#dettaglio_news_from_homeDT:
http://www.dt.se/sport/ridsport/distansryttare-fran-bjursas-sveriges-forsta-heltidsproffs
http://www.dt.se/sport/ridsport/hon-vann-det-omojliga-loppet
http://www.dt.se/sport/ridsport/nu-siktar-annelie-pa-em-kval

Mer finns under fliken media på hemsidan.

Jag vill också uppmärksamma min senaste nytillkomna samarbetespartner. Det är Ica Supermarket i Slätta som har hoppat på min ryttarsatsning. En härlig butik med mycket trevlig personal, det underlättar när alla måsten ska avklaras som t.ex handling. Tack till Ica Slätta!!!


Hade bra och träna hårt tills nästa gång! :)