Nyheter för AE Endurance Riding

Nyheter för AE Endurance Riding

Nya samarbetespartners & Riksmästerskapen

Nyheter 2012Posted by aeenduranceriding Thu, June 26, 2014 03:16:29

Jag tänkte börja med att berätta om några av mina nya samarbetespartners.


Jag är väldigt glad över att ha inlett ett samarbete med Cari Anna, en restaurang och cateringfirma i Falun. Jag äter mat där varje dag och det är en stor lättnad för mig att göra det. Det sparar mycket värdefull tid och så behöver jag inte längre tänka på vad jag ska laga för mat varje dag. Om man skall prestera som elitidrottare så förstår ju vem som helst att kosten är extremt viktig. Att äta så god och nyttig mat är guld värt. Visst tycker jag att det kan vara kul att laga mat om jag skall bjuda på det, men såhär till vardags så är det inte direkt mitt största intresse….Man möter ett riktigt trevligt gäng när man kliver in hos Cari Anna. Jag är extremt tacksam för detta samarbete!

Jag har även inlett ett samarbete med AB Karl Hedin, ett familjeägt sågverk samt en emballage- och handelskoncern med verksamhet i Sverige och Baltikum. För mig känns det viktigt att samarbeta med seriösa och bra företag och AB Karl Hedin är ett ledande företag inom branschen. Mina hästar står självklart på spån från AB Karl Hedin. www.abkarlhedin.se/hem/media-2/sponsring/

Riksmästerskapen i medeldistans 90 km


Jag valde att rida denna tävling för att det skulle vara roligt och ett bra alternativ för hästen Barett och hans tävlingsplanering. Jag hade väl inte återhämtat min egen form efter SM som var helgen innan. Det tar en stund att få ner huvudvärken till ”normalläge” efter en större ansträngning. Men jag kände mig ändå redo för start och mentalt så var jag supertaggad. Tävlingen var i Kristinehamn så det var rätt nära att köra dit. Vi åkte ner dagen innan för att förbereda oss och hästen för den tuffa tävlingen. Vi hade ett väldigt lyxigt boende hos Frida och hennes sambo. Tack så mycket för det!

Carro servar ute på banan


När starten gick så var det verkligen tävling redan från början. När man rider lite längre lopp som 160 km så är det lite transportsträcka fram tills det börjar bli allvar. Det är såklart mycket svårare för mig med tanke på huvudvärk och fokus när det är hårdkörning direkt. Man måste vara 100% fokuserad i ganska många timmar. Men det är ju riktigt roligt när det är så hårt motstånd så det gäller verkligen att prestera hela tiden. Jag tycker att det var ett starkt startfält och inget var egentligen säkert förrän mållinjen var korsad. Det som var säkert var väl kanske att jag, hästen och mitt team ville vinna. Nu slutade vi på en andraplats och vi gjorde vårt allra yttersta för att knipa segern. Det räckte inte hela vägen så det är bara att gratulera Pauline Eriksson till en välförtjänt seger!


Vi höll en hög medelhastighet på loppet som slutade på 20,5 km/h och när jag pratade med Baretts ägare så jublade han och sa att det var Baretts bästa prestation någonsin. Jättekul att kunna visa det på en 18 årig hingst. Still going strong kan man verkligen säga. Han hade en riktigt fin dag och levererade även fina pulstider. Sista sträckan gick riktigt fort, över 28 km/h, på hästryggen är det ganska snabbt!! Nu tänker säkert någon, oj oj vad fort kan man rida så snabbt… Ja, det kan man. Hur fort man rider bestämmer hästens form och hur bra tränad den är. Det är också lämpligt att välja de äldre hästarna när man kommer upp i hastighet, för att de har fått längre tid att bli riktigt starka så att de kan klara uppgiften. Det gäller verkligen att rida tekniskt och att vara före hästen i vartenda steg. Lite som att rida en svår omhoppning kan man säga, fast i mycket längre tid. Alltså extremt mycket fokus från ryttarens sida. Jag tror att vi alla hade riktigt roligt och att adrenalinet var närmare max. Min pappa är ju lika mycket tävlingsmänniska som jag. Det märks när han vid de sista serviceplatserna springer allt han kan efter hästen och skriker – Rid för i helvete!!!!! Nja är det inte det jag håller på med…. Dessa hårda men extremt kärleksfulla ord hela tiden, love them!

Uppvärmning inför sista etappen, först ut på samma sekund som Ingrid Boström.

Med mig i mitt team hade jag denna gång: Mamma, pappa, Lina Forsell, Caroline Pont och Desiré Pont. Så otroligt duktiga! Det är så skönt när jag kan släppa allt och bara fokusera på min ridning. Det här var mitt värsta lopp hittills då det gäller min fysiska form, men det var de verkligen värt. Då är det extra viktigt att ha ett team som fungerar klockrent. Ni är så grymt bra alla i teamet som följer med på olika tävlingar.

Hela gänget!
Lina

Efter riksmästerskapet har jag fått lite ledigt från tävlandet vilket jag verkligen behövde. Det har varit midsommarfirande efter given tradition. Så skönt att spendera lite tid med familj och vänner.

Härlig musik till majstångsresningen i byn.
Hallååååå, skulle vi kunna samla oss lite för en gruppbild??

Såklart hade vi lite tävlingar på midsommardagen. Detta är ju givetvis min favoritgren även om jag för tillfället har några minuter upp till normalform..
Då står vi nu här, jag och pappsen mot varandra. Härligt!
Observera pappas fusk då han har tummen på potatisen. SKANDAL.. Aja det är ju bara midsommar en gång om året... ;)
Det skall börjas i tid, Erik kämpar i jägarvilan. Superstolt faster! :)
Martin har bra höjd i sina hopp.
Helen - det är så kul i skogen
Nya erfarenheter för mig. Lite hundträning med Linda och Onni, riktigt intressant. Efter en liten stund i skogen tog vi en heldag och röjde i stallet. Tack så mycket för hjälpen Linda och Helen. Blev ett grymt bra resultat!!!
Jag fick skjuta ut en grej som Onni skulle hämta i vattnet. Känner mig riktigt cool faktiskt! :P

Nu orkar jag inte riktigt skriva något mer. Allt är packat och klart så nu drar vi till Norge för att rida Nordiskt Baltiskt Mästerskap. Det är Shajfaklaan som skall få springa denna gång och ett härligt gäng med i bilen. Har inte varit i Norge på några år så det skall bli riktigt roligt att komma över dit. Alla är så pigga och glada med sitt härliga språk.

Emma och Deres vid dagens vattenträning i Leksand

Avslutningsvis måste jag ändå nämna lite om vad jag gör just nu. Jag har bestämt mig för att göra en ganska stor förändring i mitt liv och min satsning inom ridsporten. Jag kommer att berätta mer vart efter tiden går men jag är riktigt lycklig för det här. Stort tack till alla som stöttar detta. Det finns några som inte tror på att jag fixar detta och tack även till er. Ni ger mig verkligen en knuff framåt mot mitt stora mål.

Jag fick detta halsband av en fin vän en gång. Dags att börja jobba och leva upp till det nu!
Vid mycket tidig ålder har han lärt sig vad man skall äta för att bli stor och stark, SKYR såklart! Erik hjälper till vid shoppingrundan inför Norgeresan.

Hoppas alla får en riktigt bra helg. Jag hoppas på ett soligt Norge!