Nyheter för AE Endurance Riding

Nyheter för AE Endurance Riding

Tävlingar, Bilmetrodagarna och SM förberedelser

Nyheter 2012Posted by aeenduranceriding Tue, May 27, 2014 20:31:21

Familjen Rogström laddar inför start!

Jag har varit på tre tävlingar sedan jag skrev sist här. Jag har dock inte ridit någon, av olika anledningar. På Finnerödjaritten så var det Emmas tur att få rida för första gången själv. Hon red Barett på 50km CR, inte direkt Barrens favoritdistans. Emma fick slita riktigt hårt för att få honom att acceptera att gå så sakta som man måste rida på en CR. Han är ju van att springa både längre och snabbare distanser och en gammal hingst lurar man inte i första taget…

Det gäller att hålla tungan rätt i munnen om man ska styra detta kraftpaket...

Emma gjorde en riktigt bra ritt, nästa gång blir det tävlingsklass!!!

Hanna och Shajen på väg mot mål! :)

Nästa tävling var det Hanna som skulle rida. Äntligen var det dags att säkra det där 1* kvalet. Planen för Hanna och Shajen var att göra sitt eget lopp och göra det lätt.

Mamma Marie in action ;)

Var det inte Henrik som skulle vara kvar bara första etappen!? Kanske var lite kul med distanstävling ändå...

Placeringen fick motståndet visa hur långt det skulle räcka. Det visade sig att Shajens form stod sig helt ok! Det blev en andraplats + veterinärens fina pris ”Best Condition” som delas ut till den fräschaste hästen genom hela tävlingen. Kul! Hanna cruisade runt Shajen riktigt säkert och bra! Tack till Linn, Henrik och Sannie för bra groomhjälp!!

Lerigt värre i Rimbo, men vad gör väl det när resultatet blir så bra!!

I helgen som var så åkte vi med två hästar till Torsåkersritten, nämligen Deres och King of Pirates. Planen var att de båda skulle göra sin sista ritt i noviskvalet. Då jag snart har en viktig tävling så fick Caroline Pont hoppa in och rida Deres medan Hanna red King of Pirates. Det hela började riktigt bra och hästarna såg väldigt fina ut ute på banan. I första grind fick tyvärr Hanna med Piraten bryta pga hälta. Det är skört i den här sporten och vänder snabbt. Bara att bryta ihop och komma igen!
Carro - Deres och Hanna - King of Pirates
Carro och Deres ute på andra slingan.

Deres däremot blev bara bättre ju längre han fick springa. Jag är så otroligt nöjd med hans lopp och Carros skickliga ridning på honom. Han är en speciell häst och har utvecklats enormt mycket den sista tiden, speciellt mentalt. Det var egentligen ingen speciell tävling men det som är viktigt för mig är att se utvecklingspotentialen i en häst. Han fick gå igenom många olika erfarenheter som kommer att vara viktiga i framtiden. Att pulsa in snabbt, att vara kissnödig och bli spänd i kroppen och sedan släppa på det. Att lära hästen kissrutiner kan vara helt avgörande i ett hårt lopp, alltså väldigt viktigt. Att sedan vilja mer och mer ju längre loppet går är också riktigt bra. Det gäller att få hästen att tycka det är roligt och ge den så goda erfarenheter som möjligt i ett tidigt skede för att kunna utveckla den bra. Det är en enorm skillnad på att vara ”bara” distanshäst och toppresterande tävlingshäst. Som jag tror alla vet är mina mål högt uppsatta med alla hästar och mig själv. Just därför är det så himla kul att se när hästarna tar stora steg framåt. De slutade 3:a efter en slutspurt och när han släpptes i hagen vid hemkomst galopperade han iväg som ingenting. JVecka 20 var det Bilmetrodagarna. Jag var där med en tävlingshäst och sedan pensionären Pargin som man kunde få prova att rida på. Det var lite olika aktiviterer alla dagarna men framför allt så såldes det bilar som smör i solsken. Ett riktigt kul event!

Lars Karlsson på en riktig hästkraft framför sin tävlingsbåt. Nog för att den där bakom kanske har väääldigt många hästkrafter så tycker jag nog ändå att de riktiga, är snäppet coolare. :)


Här har vi en riktigt tuff tjej som sätter av i full galopp med bruten arm och allt!!!

Nu är det SM förberedelser för fullt.

Maten till SM kommer såklart ifrån Ica Supermarket i Slätta! Tack Mats!!


Det är alltid så mycket som skall ordnas inför de större tävlingarna. Det är väl lite svårt för mig att hålla tempot uppe som vanligt och mina minnesproblem gör att vissa saker kan ramla mellan stolarna ibland. En kväll när jag hållit igång hela dagen och äntligen skulle gå och lägga mig… Jag skulle bara tvätta bort sminket först och tog då flaskan som stod bredvid den rätta. Det var nagellacksremover! Jag säger bara en sak, gör inte de misstaget för det känns som att ögat skall brinna upp! Nu känns det som att jag har gjort allt jag kan för att förbereda mig och Kingen så bra det bara går. Jag har tagit lite semester och jobbat lite kortare dagar för att vila mer och bara fokusera på ridningen. Tack vare min superfina kollega Alice har det varit möjligt att få komma ifrån jobbet, jag är väldigt tacksam för det! Kingen är riktigt laddad, idag var jag tvungen att rida honom på morgonen för att senare våga släppa honom i hagen, med skydd på. Var rädd att han skulle explodera fullständigt. Som jag sa så är det stor skillnad på en vanlig distanshäst och en tävlingsindivid. När man laborerar lite med formen kommer den här enorma energin fram. Det är skört att ligga med ”darr på ribban” men får man den att ligga kvar har man mycket att vinna. Han har ju inte fått komma ut och tävla på väldigt länge eftersom jag varit skadad och han känner definitivt att det är på gång. Jag har haft en del problem att få till sadeln, då det saknas 4kg muskler på min för tillfället ynkliga kropp. Men min snälla granne har meckat med sadeln och fixat nya specialvikter så nu kommer det att funka. Kommande lördag får utvisa om jag fixar att rida 160km. Jag vet inte, men det jag vet är att jag är grymt laddad och fokuserad.

Vardagsbild: Fasters sötnosar är såklart med på stalltjänst! Jag kanske köper en Shettis till dem i julklapp, kan ju bli skoj för brorsan hehe.. :)

Nej, nu har jag inte tid att sitta här och skriva mer, back to business igen!

Ha en bra kväll alla!