Nyheter för AE Endurance Riding

Nyheter för AE Endurance Riding

Min "comeback"

Nyheter 2012Posted by aeenduranceriding Mon, April 21, 2014 23:20:07

This is 10% luck, 20% skills, 34% PAIN and 36% concentrated power of will!

Jahapp, då var det igång igen. Det känns riktigt roligt att komma tillbaka i sadeln igen. Även om det kanske var snudd på väl tidigt i min rehab men man måste veta lite vart kroppen står inför kommande tävlingar också. :)

http://www.dt.se/sport/1.7044285-en-otrolig-comeback

Jag och King of Pirates dagen innan loppet!

Jag ser tillbaka på den här helgen som rätt så slitsam men allra mest väldigt rolig, och det är ju det som är viktigast av allt, att ha roligt. När vi åkte hemifrån visste jag faktiskt inte om jag skulle klara hela loppet över huvud taget. Men magkänslan sa ändå att det skulle gå bra, det värsta som kunde hända var ju bara att jag fick bryta. Bryta i sig är nog inte min grej men skulle jag känna att det blev farligt så är det inte mycket mer att göra. Huvudvärk visste jag garanterat att jag skulle få fightas med men det som var lite ovisst var om jag skulle få problem med yrsel. Jag har fått det vid några hårdare träningspass hemma när kroppen blivit trött. Det kan bli ganska obehagligt då jag tappar lite kontroll och risken att jag ramlar av finns. Det är väl det som inte får hända i dagsläget att jag skulle slå huvudet igen.

Linda in action!

Jag som trodde att dom slet hårt men det fanns tydligen lite tid för "But first, let´s take a selfie"....Jag hade försökt att få till loppet så optimalt som möjligt, att spara på krafterna så mycket det bara gick. Jag hade en halsring på hästen som jag kunde hålla mig i samtidigt som tygeln. Det var en säkerhetsgrej med tanke på yrsel och balans ifall att hästen skulle kasta sig eller göra någon snabb rörelse, som jag inte var beredd på. Jag hade också helskodda ridbyxor vilket gav ett mycket bra grepp i sadeln. Det som ändå gjorde den största delen var nog ändå valet av sits och position i sadeln samt val av plats i loppet. Istället för att som i vanliga fall stå upp i galoppen för att hjälpa hästen mer så valde jag att sitta i sadeln. Det är väl egentligen bäst när man rider en flack och ej teknisk bana men jag gjorde det för att spara på energi. Jag fick även till ett bra flow med hästens rörelse så att det inte skulle bli så stötigt för huvudet, vilket då ger mer huvudvärk. Sedan red jag de två första etapperna i rygg på ekipaget framför. Både för att få en avslappnad häst och för att slippa fokusera så mycket på hur bansträckningen var. Jag var ganska trygg med att Kamilla skulle rida rätt väg eftersom hon även var arrangör. :)

Tack så mycket Kamilla för en bra tävling och en riktigt trevlig helg på Gotland!!

Här har vi henne! :) Linda fick slita hårt mellan att försöka starta bilen, köra runt till att serviceplatser, bära vatten, framförallt ta coola bilder och inte minst försöka hålla ordning på de övriga i teamet... ;)

Sista etappen red vi helt själva. Piraten pulsade mycket bra och Kamilla blev tyvärr tvungen att bryta då hennes häst visade hälta i sista veterinärbesiktningen. Trots att jag var rätt sliten tror jag att jag galopperade runt sista sträckan med ett leende på läpparna. Jag visste att min häst var riktigt fräsch och segern var ju bara att säkra. Det är även extra kul att rida på Gotland där det är riktigt vackert vid havet, solen sken hela dagen så det kunde man inte heller klaga på. Banan var faktiskt rätt så teknisk men det är egentligen bara roligt med lite svårigheter tycker jag. Hästen King of Pirates visade ett gott kvitto inför framtiden. Det är ju en halvbror till min bästa häst King Peak så det är klart att jag har förväntningar på honom. Men att göra debuten på 80km med denna lätthet och med riktigt bra nerpulsning hade han inte behövt bevisa i dagsläget. Nu gäller det att njuta av framgången men inte bli för glad utan ha lite is i magen. Fortsätta att sätta mycket styrka i hans träning så tror jag att han kommer att klara många av mina målsättningar i framtiden.


Jag klarade loppet med såklart mycket huvudvärk, men det som var riktigt skönt var att jag inte fick problem med yrsel. Det blev endast någon enstaka sekund vid någon snabb sväng annars gick det riktigt bra. Det var egentligen det som var de viktigaste att få ett kvitto på, för huvudvärken är inte farlig som läkaren säger. Det handlar bara om hur mycket smärta man klarar av och hur länge jag kan bita ihop och hålla fokus. På den här tävlingen fixade jag det och det är jag riktigt glad över!

Fräsch häst, sliten ryttare och pigga groomar!Det har nu varit två rätt tunga veckor efter tävlingen för att återhämta mig, men nu tycker jag att jag är tillbaka på ”normalläge” som statusen är för tillfället. Jag kunde ju ta lite värktabletter efter tävlingen vilket var skönt, men när de gick ur så fick jag några dagars feber. Det är jag väl inte så förvånad över då jag tömt ur kroppen rejält, men som sagt det gick över på några dagar. Huvudvärken har varit lite tyngre men samtidigt så har jag ridit ganska mycket så det är en svår balansgång att gå. Det går framåt hela tiden men med en del bakslag fortfarande. Jag tycker ändå att jag börjar lära känna kroppen ganska väl och förstår lite hur den reagerar när jag gör olika saker. Något som är säkert är i alla fall att när man går igenom något riktigt svårt så kommer man ut starkare på andra sidan. Även om 2013 har varit det värsta året i hela mitt liv, så kan jag nu se de erfarenheter jag har tagit med mig och blicka framåt.

Här var det rätt låg nivå på det mesta, jag tror att vi var lite trötta allihopa. Så man kan ju undra varför det satt så lite folk i närheten av oss.... Det är även här vi lägger den sista grunden för det vissa av oss trodde skulle bli magsjuka. Det hela handlade bara om den stora mängd godisintag vi haft under denna helg. Men äsch det var det värt!!

För övrigt rullar träningen på riktigt bra här och hästarna känns fina. Jag har nu fått ännu en medryttare som jag är riktigt glad över. Monika är veterinär på jobbet och är väldigt duktig på hästens ben. Jag har ju alltid imponerats av människor som är bra på olika saker men när man dessutom är ödmjuk och riktigt hungrig på att hela tiden lära sig mer, då har man liksom kommit ett steg längre än så många andra.

Jag tränar på att orka galoppera längre och längre.

Man är rätt bortskämd när man får träna på nysladdad bana! :)

Jag måste även fortsätta att skryta lite över mina nya träningsvägar i Leksand. Det är så himla roligt att träna där, det finns liksom så fina möjligheter. Jag har träffat en travtränare där som låter mig rida på hans preparerade slinga. Det är guld värt. Det är en mycket trevlig travtränare och när jag träffade Marie Käll och berättade om mina fina träningsvägar, så reder vi ut vem denna tränare är. Det var visst inte vem som helst utan en fördetta NHL spelare, då förstod jag varför han gav ett så gott intryck. Har man tagit sig till toppen inom en sådan hård sport så vet man också vad som krävs för att göra jobbet fullt ut liksom. Jag blev lite starstruck så jag var tvungen att spela på honom på V75 men min debut på spelet gav tyvärr ingen utdelning. Shit happens!

Petra och Shajen njuter av ridning i Siljan.


Vi har avslutat påskhelgen med lite dressyrträning för Lina vilket känns väldigt roligt och givande. Kommande helg är det Emmas tur att komma ut på tävlingsbanan och hon rider den erfarne hingsten Barett.

Lina håller ryttarna i arbete.

Jag önskar alla som läser detta en fin vecka och hoppas att ni tränar riktigt hårt. J

Pappas lilla motherflower Ludde som gillar att väsnas får avsluta detta inlägg.