Nyheter för AE Endurance Riding

Nyheter för AE Endurance Riding

Mitt Team

Nyheter 2012Posted by aeenduranceriding Mon, March 24, 2014 18:20:24

Jag vill i detta inlägg berätta lite om vad som egentligen står bakom mig i satsningen. Bakom alla elitidrottare finns ett gäng människor som gör ett oerhört viktigt jobb. Det är väldigt svårt att hålla i alla bitar själv, det är ju inte bara att rida på tävlingsdagen eller stå på den åtrovärda prispallen. Jag har i och med min ridolycka verkligen fått känna på vad som krävs för att ro runt en sådan här satsning, när minnet och kroppen sviker mig.

Det finns ju något som är ett måste i denna satsning och det är såklart hästar som mår bra och kan prestera. Det är ett helt gäng som hjälper till med detta. Alla har just sin egen roll och gör den bit som passar den personen bäst.

Det första är mina föräldrar som tar i allt de orkar för att detta skall funka. De hjälper till med olika saker som stall, hästskötsel och mycket annat.

Det finns ett helt gäng med medryttare, nämligen:

Linda Andersson som har gjort ett enormt arbete med alla hästarna främst inom dressyren.

Helen Bennmarker som också rider dressyr och även agerar tränare till oss andra.

Hanna Martinsson
vet de flesta distansryttare vem hon är, då hon hängt med mig i några år nu.

Emma Rogström stallets minsta tjej, men en riktig tuffing som för tillfället har en spikrak utvecklingskurva uppåt! :)

Ann Bengtsson rider en till två dagar i veckan och gillar fart…

Helena Jonsson som är tryggheten själv, ett stort stöd för mig och även de andra.

Petra Rapp som förgyller mina träningspass med en massa tjejsnack. :)

Lina Forsell en till tuffing som är jämngammal med Emma.

Ida Forsell rider då och då när hon inte tränar och tävlar hoppning med sin egen häst.

Agneta Lind veterinär på mitt jobb, ett helt nytt tillskott i gänget.

Mio Liljegren rider stallets pensionär och hjälper ofta till med skötsel när vi reser.

Sedan finns det många fler som gör annat än rider hästarna regelbundet…

Anna Rogström stöttar mig på många sätt. Hon har ridit mycket tidigare men pausar det på grund av skada och renovering av nytt hus. Hon har varit med vid alla stora tävlingar de senaste åren med en viktig roll i serviceteamet.

Jerker Rogström gift med Anna och pappa till Emma. Han har också varit med vid de stora tävlingarna de senaste åren och kommer i år ha en väldigt viktig uppgift i serviceteamet.

Marie Käll mamma till Hanna och även med i serviceteamet vid större tävlingar. Hon är även ett stort mentalt stöd till mig i många lägen.

Jacob Hallencreutz han är min så kallade admin men även så sjukt mycket mer. Han är också med i serviceteamet. Här med denna fina häst som han köpt av mig. :)

Jeanette Feledi fru till Jacob och ibland med i serviceteamet.

Sofia Bayard och Martin är med i serviceteamet och även ägare till hästen Lillyanne som jag hade i träning i somras, OCH som vann unghästfinalen för 5 åringar med Hanna i sadeln. :)

Micke Lundgren vaktis på jobbet och även materialare till IBF. Han körde oss på tävling i somras när jag inte klarade att köra bil själv. Det visade sig då också att han hade god hand med hästar.

Sedan finns det ännu fler som gör olika bitar…..

Marcello Conte en av världens bästa distanshästveterinärer. Är ibland med på stora tävlingar och jobbar just nu i Qatar!

Carro Pont som hjälper mig med hemsidan så fort hon får något material från mig. :P Jag är enormt tacksam för det!!

Claus Jensen bland annat hästägare.

Ella Nilsén rider in mitt senaste tillskott i stallet. Min landslagsledare har förbjudit mig att i dagsläget rida in hästar. Så då tar man Bjursås hoppryttarstjärna.

Erik Hellman min superduktiga hovslagare och allmän stöttare. Han sa till mig en gång för några år sedan: -Om du vill bli bäst måste du omge dig med människor och företag som är bäst på sin sak. Jag försöker tänka på det väldigt ofta. Hans sambo Lina Ramsell stöttar även lite som dressyrtränare, jag hoppas att det skulle finnas tid för mer!

Kerstin Larsson equiterapeut från Skåne som kommer upp och ser över hästarna och mig.

Peter Lassbo min kiropraktor som stöttar, förmodligen mer än vad han kanske förstår själv. www.lassbo.se

Min familj och mina ”privata vänner” betyder extremt mycket såklart. Speciellt det här året som varit så tufft. De som ringer mig dag efter dag, vecka efter vecka och bara finns där i alla lägen. Ni är bara bäst!

Några som har en alldeles egen plats i mitt hjärta är Linn Gustavsson, Henrik Lövemyr, Kim Edvardsson och Hanna (som är omnämnd tidigare). Det var de som var med vid olyckan i april förra året. Jag har haft svårt att riktigt förstå allvaret i den händelsen tidigare. När vi pratat om det tidigare har jag varit i så dålig status att vi inte tagit det på djupet liksom. Jag har haft fullt fokus framåt på kommande tävlingar vilket jag såklart fortfarande har, men det kan vara bra att stanna upp lite ibland och få perspektiv på livet. Jag är så himla lycklig att jag aldrig såg händelsen eller medvetet var med om skiten. Jag tror att det är det, som på gott och ont gör att jag inte är rädd för att leva livet fullt ut.

Hela mitt medryttargäng har lagt ner ett obeskrivligt arbete under den här perioden. Jag rider nu mer och mer, men ibland när jag inte karat det, har jag jagat dem med bilen för att hålla koll på hästarnas form. Hanna är den som har stort ansvar när jag inte kan vara med vilket såklart är mycket värdefullt. Några av ryttarna har i år tagit grönt kort för att testa att rida en Clear Round. Vi gjorde det som ett litet roligt happening nu när säsongen sett annorlunda ut. Men vi skall försöka fortsätta med det i den mån det finns hästar till det. Här har ni snyggingarna. Jag är så STOLT över er!


Hur är nu min form?! Man skulle nog kunna säga att jag tar två steg framåt och ett steg tillbaka. Men hallå, det är åt rätt håll. :D Jag har bra hjälp från mitt REHAB team i Falun, det har faktiskt gjort riktigt stor skillnad i min rehabilitering den senaste tiden. Jag har fortfarande huvudvärk varje dag fast på olika nivå. Jag har tyvärr fortfarande problem med trötthet och minnet sviker mig ofta. Men Marcello brukar säga: Hey, you don´t need memory to live life! Så sant som det är sagt faktiskt, man får försöka se det med lite humor. Jag har under detta år tveklöst släppt mer tårar från mina ögon än alla andra år tidigare tillsammans, pga. olika omständigheter som jag någon gång kanske berättar om. Men jag tänker på ett av mina motton: Det som inte dödar, det HÄRDAR! Vad jag vet så lever jag än. :) OCH vet ni vad… Jag är anmäld till årets första tävling!!!!! Jag skall göra allt jag kan för att klara av detta. Det kommer att bli så sjukt roligt med en resa till Gotland första helgen i april. Förutom alla höga mål med ridningen så har jag även ett personligt mål för att komma tillbaka i form. Jag skall göra halvklassikern tillsammans med två tjejer på jobbet. Vi är nu anmälda till Lidingöloppet och Halvvasan, känns grymt inspirerande. Men vi börjar med Lidingöloppet vilket är efter alla stora ridtävlingar, så jag inte riskerar något. Kan inte springa så bra i dagsläget på grund av huvudvärken men det kommer tids nog.

Av denna bild avslöjar jag lite av mitt mål för i år. Blir så peppad av denna bild med ett så härligt gäng, ni är bäst. Jag hoppas på svårast möjliga motstånd för att fixa målet, de driver mig bara till att försöka bli ännu bättre. Ge upp är till för loosers!

Tack Mika för att du hjälpte till med visning av mitt nya träningsparadis i Leksand!


Jag är inte född i någon rik familj där man kan köpa sig till vad som helst. Jag har i stället fått lära mig att kämpa i tidig ålder och att viljan till något tar mig väldigt långt. ”Rolig händelse denna vecka” Jag hade lånat ut min bil till mamma och körde därför pappas gamla passat från typ 1900 frusit fast. För det första så tar det typ fyra försök innan den startar, det börjar sedan lysa ett gäng gula lampor och någon röd blinkande text, varpå pappa säger: Kör på, gula lampor är ingen fara. De som känner min familj nära personligen förstår humorn i detta. Jag kan inte beskriva hur tacksam jag är för mitt samarbete med Bilmetro. De ger mig möjligheten att varje dag köra en snygg, trygg, bra och säker dragbil. Funderar jag över något svänger jag bara in på Bilmetro och får det fixat och ibland bilen tvättad. Servicen är verkligen på topp på detta företag! Det lever upp till ”Bilmetro din bästa bilaffär”! Här är en bild på min pärla från hallen när jag hämtade den.

Tack till alla mina samarbetespartners! Jag har även en ny klar som jag är väldigt glad över och kommer att skriva om i kommande uppdatering.

Det känns fånigt att säga tack, men stort TACK till alla er som ger mig möjligheten att satsa så hårt på mig och hästarna! Hoppas att jag på något sätt får var och en av alla inblandade att känna min tacksamhet för det ni gör, vid några tillfällen då och då.